09-06-06

De gok van GDB

Naar het schijnt wordt de aftrap van één of ander voetbaltornooi gegeven vanavond. Wat? Wacht even, mijn lief roept. Het Wereldkampioenschap Voetbal? Goh, zijn die vier jaar alweer voorbij? Doe niet zo flauw, roept zij nog. Zij heeft natuurlijk gelijk. Maar ik kan het niet veilen dat zij veel praatjes verkoopt. Dat m'n schat maar op haar woorden let of ik koop haar zo'n Kahntrilstaaf! Een druk op de knop en haar tanden bibberen van hier tot in Keulen. Alle gekheid onder een deklat, ik kijk echt echt echt uit naar de prestaties van Vincent en zijn kompanen. En naar Jelle kijk ik ook uit, hoe hij een dam zal opwerpen om onze verdediging om te smeden tot oninneembare vesting. Hebben jullie nog een ogenblikje? M'n lief weer... Wat? De Rode Duivels blijven thuis? Wat is me dat voor een vaginaal tornooi?

Afijn. Als de Duivels niet mogen meedoen is het maar goed dat ik moet werken vanavond. Of niet echt. Ik had zo, nee, zooooooooooooooooo graag de openingsceremonie gezien. Ik zou m'n rechterarm ervoor geven. En vooruit, ook m'n linkerarm. Plus m'n benen. Vervolgens zou ik zo meelijwekkend als Snoopy kijken en dan luid om de afstandsbediening smeken. Waarna m'n schat mij die met een fris gekoeld pintje zou komen aanbieden en ik voor geen geld ter wereld nog m'n Poang van zeven frank zou uitkomen. De lezers die wat meer diepgang willen: hiernaast zien jullie m'n Poang afgebeeld.

Voorlopig heb ik al mijn ledematen nog. Gelukkig want gisteren heb ik hen goed kunnen gebruiken om naar het wedkantoor te fietsen. Ik deed m'n fiets op slot en stapte het kantoor binnen. Daar zat één nieuwe Belg. Hij draaide nieuwe muziek. Afijn, nieuwe muziek, voor Berbers waren de tunes misschien grijsgedraaid maar mij klonk het alvast fris in de oren. Ik pikte een formulier uit het rek tegen de muur en ging aan een tafeltje zitten. Plaats zat want ik was de enige gokker. Ik had nog niet goed het eerste blad bekeken of de nieuwe Belgische uitbater stelde een vraag. Of de muziek niet stoorde? Jullie moeten weten: op mijn schouders staat een hoofd met weinig tot zeer weinig haar. Dacht de nieuwe Belg dat ik onverdraagzaam was? Wie zal het zeggen? Ik antwoordde dat het mij niet stoorde. Dat was waar en daarbij, de kwiestenbiebel moest mij met rust laten. Als ik mij in het voetbal verdiep wens ik niet gestoord te worden.

Na heel wat gepieker en getalm en nagelbijterij besloot ik vijfentwintig Euro in te zetten. Op Spanje heb ik tien Euro gewed om wereldkampioen te worden. Ik weet, de spanjolen hebben nog nooit iets gewonnen maar dit wordt hun tornooi. Waarom? Omdat Fernando Torres het verschil zal maken. Iemand met een naam als Torres kan niet anders dan veel goals maken. Toch wordt niet Fernando Torres maar wel Thierry Henry topschutter van het tornooi. Tien Euro heb ik op hem ingezet. Waaraan ik de laatste vijf Euro heb gespendeerd durf ik bijna niet te typen... Goed dan, omdat jullie aandringen: ik heb vijf Euro gewed dat Ivoorkust wint van Argentinië aanstaande zondag. Gek? Wij zullen zien, zei de blinde keeper en hij liep tegen de doelpaal.

08:51 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Eindelijk! Eindelijk eens écht voetbal op de Skynetblogs!

Gepost door: Stof | 09-06-06

:-) hartelijk welkom in blogland
veel succes en dat beloofd hier :-)
een stralende vrijdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 09-06-06

nieuw blogje ontdekt,welkom en heel veel succes toegewenst,voetballen op een blog moet kunnen,hopelijk vond ik het nog terug,lieve groetjes !

Gepost door: mammytje | 10-06-06

Leve 'de voetbal' GDB, 't is de eerste log die ik lees en dat zal hier dik in orde komen. Ik voel het aan de tappen van mijn Adidas! Je hebt er vanaf vandaag een dagelijkse lezer bij. Met Spanje zou je er wel eens pal op kunnen zitten... Met Henry doe je een gevaarlijke gok ('t is natuurlijk makkelijk om dit 10 dagen na wedding te poneren). Vanavond zal ik heel dien boel hier lezen en dan zal ik vaneigenst mijn gedacht zeggen :-) Schoon initiatief!!!

Gepost door: urbainalpain | 16-06-06

De commentaren zijn gesloten.