11-06-06

Vijf Euro foetsie

Engeland-Paraguay was een maat voor niets. Wie anders beweert liegt dat hij zwart ziet. Becks slingerde na amper drie minuten een zwierige vrije trap voor de goal en een Paraguayaan kopte hem in eigen doel, puur uit respect voor Koning David en de zijnen. Een ogenblik later diende de keeper van Paraguay vervangen te worden met een kuitblessure. Ik wil voor jullie de rest van de match kort samenvatten: Engeland was zwak en Paraguay nog zwakker.

Trinidad en Tobago tegen Zweden miste ik grotendeels omdat ik naar de Brico moest met de broer van mijn lief die nog materiaal miste om mijn douche te verbouwen. Veel heb ik niet gemist, stelde ik bij thuiskomst vast. De scandinaviërs bleven op een brilscore steken. De Nederlandse commentator, naar wie ik de laatste vijf minuten van de wedstrijd luisterde, zakte bijna in de grond van plaatvervangende schaamte. Ik vind dat hij ongelijk had. Het tornooi is nog jong en sommige ploegen groeien alleen maar. Starten met een gelijkspel is het einde van de wereld niet. Het wordt hoog tijd dat ik eens naar een andere zender overschakel.

De laatste match van de dag was de beste en voor mij persoonlijk erruug spannend. Ik had vijf Euro ingezet op Ivoorkust. Ik had mij vrijdag over hun spelersgroep gebogen en ik vond en vind hun bezetting niet minnetjes. Eboué, Drogba, Koné en Aruna hebben intrinsieke kwaliteiten waarvoor ik mijn petje gerust afneem, mocht mijn hoofd al niet zijn ontbloot omwille van de zevenenveertig graden in de schaduw van de ijskast. Jammer genoeg verloren die boskwartels. De Argentijnen speelden het spelletje zo uitgekookt dat zij vast geen jus meer zullen overhouden voor de finale als zij zo verder blijven boeren.

Argentinië - Ivoorkust was tot nu toe de beste match van het tornooi. De Ivorianen waren wendbaar en razendsnel, zetten hun forse lichaam wanneer het moest en hadden een goede pass in de voet. Een groot gedeelte van de wedstrijd drongen zij de Argentijnen zelfs in de verdediging. Voor de goal liep het echter bijna altijd fout. De Afrikanen misten de koelbloedigheid om het af te maken. Ik moet toegeven, veel uitgespeelde kansen hebben zij niet gekregen, daarvoor was de Argentijnse afweer te goed. Ayala met name is een fantastische centrale verdediger en gisteren was hij de beste man op het veld.

Vandaag moet ik gaan werken en ik zal dus jammer genoeg geen matchen live kunnen volgen. Op het programma staat nochtans één van de leukste wedstrijden van de voorronde: Servië-Montenegro tegen Nederland. Ik ben benieuwd welk vuurwerk dat zal geven!

11:06 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) proficiat met je vermelding op de startpagina van de blogs
nog een stralende zondag verder
geniet er van
groetjes

Gepost door: Borriquito | 11-06-06

De commentaren zijn gesloten.