12-06-06

Bravo Robben Alfa Papa Tango Roger

Nederland deed gisteren wat het moest doen tegen Servië-Montenegro: winnen. Robin van Persie wilde er in de verzengende hitte geen spurt uitpersen en liet de eer aan Arjen Robben die op een diefje scoorde. O, o, wat is me dat een fijne speler! Elegant, snel, balvaardig: hij heeft alles om grote sier te maken op dit wk. Arjen Robben: wat een naam! Mocht ik zo'n naam op m'n paspoort dragen, ik ging gelijk solliciteren in Aquatopia alwaar ik fijne kunstjes in het zwembad zou vertonen, onder anderen door het hoog houden van een bal op m'n kokkerd. Ik stel mij de vraag waar die naam vandaan komt. Is de speler misschien op de Waddeneilanden geboren? Uitgerekend de speler met de meest zeegerelateerde naam steekt gelijk z'n natte neus aan het venster in de heetste match van het tornooi! Hebbie trouwens San Marco met de spons zien spelen? Ik dacht even: hij gaat z'n zij deppen voor er weer een streepie bloed uitsijpelt maar het was z'n facie maar dat ie wilde verfrissen. Oink.

Over trainers getypt: wat te denken van de coach van Mexico? Hij stak tijdens de match tegen Iran meermaals een sigaret op, iets wat de Fifa uitdrukkelijk verbiedt en dan vooral als het saffies zonder filter betreft. Ach, de bonzen van de Mexicaanse voetbalbond zullen met de glimlach een boete betalen voor hun aan nicotine verslaafde succestrainer met een karakterhoofd dat precies iet of wat te lang in de tequila heeft gelegen. Mexico nam erg gemakkelijk afstand van Iran met drie goals tegen één. Naar het schijnt was verdediger Marquez uitstekend op dreef en hij werd dan ook door de BBC-commentatoren de hemel in geprezen. Zou de zwakke tegenstander geen rol van betekenis hebben gespeeld? Bravo scoorde twee doelpunten, na Robben nog zo'n speler met een bizarre naam. Bravo Bravo, dacht ik als ik z'n naam hoorde vallen. Het werd Bravo bis en bravo bravo voor Bravo. Oink.

Van de laatste wedstrijd van de dag pikte ik de laatste veertig minuten mee. Jammer genoeg hadden de heren voetballers besloten dat de wedstrijd er toen al op zat. Portugal had genoeg aan een goal van Pauleta om de overwinning veilig te stellen. Het viel mij op hoeveel lelijke negers er bij Angola in de ploeg staan. Wat een verschil met hun coach! De trainer van Angola is een gezellige huis-tuin-en-keuken kleurling met een bol hoofd dat net een woenbasbeurt heeft gehad. De man kijkt jolig en intelligent uit de ogen en lijkt mij een all round sympathieke kerel te zijn. Jammer voor hem dat hij zo'n zwakke ploeg onder zijn hoede heeft. Neem nou Akwa. De spits wil een toptransfer versieren op dit wk. Gisteren heeft hij zich alvast niet laten opmerken. De Portugese afweer was olie en Akwa was water en telkens weer kwam de olie bovendrijven. Tot zover mijn visie op de feiten. Oink.

En nu ga ik een glaasje water drinken, voor m'n snuit verschrompelt en m'n staart eraf valt. Oink.

10:29 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

gij vermetele vermaledijde! the lord hates football! and also feet in the balls!

Gepost door: lord cms | 12-06-06

Sorry hoor maar WH* the F*????

Gepost door: Little Witch | 12-06-06

Oranje is goed bezig!

Gepost door: Sinalis | 12-06-06

De commentaren zijn gesloten.