15-06-06

Kijk omhoog Sami!

De eerste elfmeter van het tornooi is gisteren gefloten. Het moest er een keer van komen. De wijze waarop hij tot stand kwam was ronduit lachwekkend: een Spanjaard werd aan de broek getrokken net buiten het strafschopgebied, hij laat zich vallen in het strafschofgebied waarop de ref niet aarzelt en fluit. Ik dacht eerst: goed zo, blackie, geef de theaterspeler maar geel, dat zal het zonnekloppertje leren. Maar in plaats van een kaart bood de ref de spanjolen de derde treffer op een gouden schoteltje aan. De elfmeter nekte Oekraïne compleet. Torres plaatste de kers op de taart door een superbe actie van Pujol af te ronden. Met een oerhard vluchtschot schoot hij Spanje op vier nul, meteen de hoogste score op dit wk.

BBC heeft gisteren nog maar eens de samenvattingen van de dag verlaat. Ik heb deze week zo weinig geslapen dat ik het gevoel heb dat er een bal in m'n hoofd zit. M'n neus loopt momenteel zo snel als Odonkor en geloof mij vrij, het pocketvoetballertje is razendsnel. Klaag ik? Sorry, zo is het niet bedoeld... Voor het wk voetbal moet alles wijken, ook m'n gezondheid.

Om achttien uur begon het duel Tunesië - Saudie Arabië. Het scoreverloop was boeiend. De Tunesiërs kwamen vlug op voorsprong. Daarna maakten de Saudi's gelijk en schenen zelfs lange tijd de overwinning te behalen nadat levende legende Sami Al Jaber hen op voorsprong had gebracht. In de slotseconden buffelde Jaidi echter de bal van dichtbij binnen en bezorgde Tunesië zo alsnog een punt. Daar schiet geen van beiden iets mee op vermits de sterke landen Spanje en Oekraïne nog bekampt moeten worden. Hadden de arabische landen met elkaar afgesproken? Misschien is de draw hun manier om niet in de kaarten te laten kijken...

's Avonds speelden Duitsland en Polen tegen elkaar. Polen zijn ezels. Nooit wonnen zij een duel van de Teutonen en toch blijven zij hun kop steevast tegen dezelfde steen aanstoten. Gisteren zag het er nochtans lange tijd goed uit voor Polen. Afijn, goed, er zat een gelijkspel aan te komen. Tot Klinsmann helemaal op het einde twee spelers inbracht die prompt het verschil maakten: Neuville en Odonkor. Vooral Odonker kon mij bekoren. De Duitse flankspeler is wendbaar en erg snel. Gary Linikers' stelling dat voetbal een spelletje is met tweeëntwintig spelers en een bal maar dat de Duitsers op het einde altijd winnen werd nog maar eens bewezen.

10:46 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

volgens mij ben jij de debiel die de thesis van freya heeft geschreven

Gepost door: lord cms | 15-06-06

oekraine strafschop tegen oekr. was een lachertje
de assistent vlagde ook om de haverklap tegen oekr.
grote landen worden ALTIJD bevoordeeld
bv. ook 2de geel van Polen gisteren

Gepost door: dirk | 15-06-06

De commentaren zijn gesloten.