16-06-06

Crouch is een wandelende tak

Soms spelen details een grote rol. Mocht de verdediger van Trinidad en Tobago die Crouch moest dekken kaal zijn geweest dan was Engeland nu nog aan het proberen de bal tegen de netten te krijgen. Maar ja, een skinhead bij T&T is ondenkbaar. Net zoals een rastaman in het elftal van de stijve bovenlippen. Maar ik wijk af. Wat ik jullie diets tracht te maken: aan het doelpunt van Crouch ging overduidelijk een fout vooraf. Peter, de graatmagere dubbelganger van Herr Seele, trok de verdediger eerst aan de haren waarna hij hoger dan de ongelukkige klom en met het hoofd scoorde op een niet al te mannelijke manier. Als was hij een mietje die op potloodpietjes geilt, zo kopte hij. Ik weet niet, m'n verbeelding kan me parten spelen, maar ik zag gisteren overal mietjes in 't wit.

Neem nou Beckham. Die smalende glimlach na het doelpunt van Crouch, dat afgekeurd had moeten worden nota bene! Alsof de fat duidelijk wilde maken: ik heb nooit één moment getwijfeld. Ik kan daar niet goed tegen. En Michael Owen! Beweegt alsof hij één of andere heilige is, wat het ook is wat ik daarmee bedoel (waarschijnlijk z'n beate glimlach, de altijd kloppende uitleg, hoe hij zich wegcijfert voor de ploeg - yuk)! En Ferdinand kijkt uit z'n ogen alsof hem het grootste onrecht ter wereld is aangedaan: de centrale verdediger is altijd kwaad of 't scheelt geen preuthaar. Terwijl hij eens duchtig de oren zou gewassen moeten worden, op voetbalgebied wel te verstaan. Mocht hij bij voorbeeld Kaka moeten dekken, het loopt Rio dun door de broek. Denk ik. Om maar te zeggen: ik houd niet van de slappe manier waarop Engeland acteert tot nu toe. Het heeft zwakke spitsen en een middenveld dat erom vraagt weggespeeld te worden. Gerrards' prestaties bij voorbeeld zijn zwaar over het paard getild. Ik geef toe, de man scoorde gisteren wel een mooi doelpunt. Maar één Gerrard in de ploeg kan Engeland geen wereldkampioen maken.

Engeland gaf T&T om zes uur partij. Eerder op de dag had Ecuador de vloer aangeveegd met Costa Rica. Onder anderen Delgado, de achterneef van de Pedro Delgado die de Ronde van Frankrijk gewonnen heeft, scoorde één van de drie doelpunten. De Delgado's staan erom bekend grote atleten te zijn, vooral aan de andere kant van de grote plas. Hun atletisch vermogen zal Ecuador heel goed kunnen gebruiken wanneer het tegen Duitsland voor de eerste plaats in de groep zal spelen. Ik voorspel een droge zeven nul zege voor Germania. Let wel, ik kan mij vergissen. Het kan ook gerust acht nul worden.

De laatste wedstrijd van de dag was Zweden - Paraguay. Ik verwachtte vooraf een erg spannende match en inderdaad, toen ik thuiskwam van het werk stond de nul nog steeds op het bord. Op dat moment resteerden vijfendertig bloedstollende minuten. Wilhelmsson en Ibrahimovic werden terecht gewisseld. Daar was Wilhelmsson niet al te blij mee, aan z'n gelaatsuitdrukking te oordelen. De Anderlechtspeler had echter geen recht om zich op te winden. Mijnheer de Elegantie Zelve had er maar een paar tegen de netten moeten knallen. De goal viel uiteindelijk toch. De één nul eindscore kwam er door toedoen van een... Arsenalspeler, Freddy Ljungberg.

Zweden en Engeland zullen uitmaken wie eerste in de groep wordt. Ik gok op Zweden. Volgens mij spelen de scandinaviërs tot nu toe gewiekster dan zij zelf beseffen. Ibrahimovic heeft iets te bewijzen en ook Wilhelmsson zal zich aan de wereld willen tonen. Ja, de Engelsen met hun nichterig gedrag gaan de boot in, wat ik je brom. Kunnen zij zich gelijk voorbereiden op de uitschakeling vermits de tweede van deze groep tegen Duitsland zal moeten aantreden. Dan zullen de flurken gelijk weten hoe laat het is (GMT plus één).

08:34 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.