19-06-06

Genante vertoningen

Er is niets genanter dan de onmacht te moeten aanschouwen van een wereldster op zijn retour. Zidane had nochtans zijn best gedaan. Hij had geknokt en gezwoegd voor de ploeg. Maar de levende legende had niet de steun van de voltallige ploeg.

Kijk, Frankrijk kan pressie spelen. Dat deed het gisteren in het begin van de partij tegen Zuid-Korea. Na het doelpunt van Thierry Henry viel de Franse machine echter om onbegrijpelijke redenen stil. Onze zuiderburen wilden de match gewoon uitspelen en gingen niet naar het geruststellende tweede doelpunt op zoek. Dat kwam hen duur te staan want de Zuid-Koreanen verrasten vriend en vijand door alsnog op gelijke hoogte te komen helemaal op het einde van de match.

Eerder op de dag had Brazilië de Aussies met twee tegen nul ingeblikt. Van een leien dakje ging het niet maar een kniesoor die daarom maalt. De Brazilianen hebben zoveel klasse in huis dat zij zich slechte matchen in de voorronde kunnen veroorloven. Grote ploegen groeien altijd in een tornooi.

Of Ronaldo in de ploeg moet blijven staan? Tja, hij is één van die wereldsterren die slecht loopt te voetballen. Waarschijnlijk staat de grote kerel alleen maar tussen de lijnen omdat Nike, het bedrijf dat op z’n eentje zowat het volledig sponsorgeld van de Braziliaanse voetbalbond voor z’n rekening neemt, het zo wil. Nike heeft immers een tienjarig supercontract met Ronaldo afgesloten en als Nike zegt dat Ronaldo moet aantreden, dan is dat zo en niet anders.

Japan voetbalde in de namiddag tegen Kroatië. Het werd een voor beide landen teleurstellend gelijkspel. De Kroaten dienen de hand in eigen boezem te steken want zij misten een penalty en schoten op de paal. In tegenstelling tot de prognoses die in de media opgang maken geef ik Japan toch een waterkans om zich te kwalificeren. Ongetwijfeld zal Kroatië zijn laatste wedstrijd tegen Australië winnen. De Brazilianen daarentegen zullen niet hun sterkste ploeg tegen Japan opstellen zodat ik de spleetogen wel degelijk van Brazilië zie winnen.

Vergeet niet dat de glansprestatie van Zuid-Korea hen ongetwijfeld de ogen zal uitsteken. En mochten de Jappen, hun enorm enthousiasme en fenomenale werkkracht ten spijt, toch ten onder gaan in de laatste wedstrijd, dan rest hen harakiri. Dat zou nog eens mooie beelden opleveren (not).

11:23 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zagevetn verdomme! de politkeers doen tenmisnte beoloftes die ze niet nakomen als ze mijn stem vragen
nu ja u bent ten misnte eerlijk u vraagt gewoon mijns tem zonder dat er iets van uwentwege mijn richting uit zal komen tenzij wat drollerij over hete vochtige grotjes waarin menig speleoloog graag vertoeven wil.

Gepost door: lord cms | 20-06-06

De commentaren zijn gesloten.