20-06-06

Rituelen voor tv helpen echt!

Ik ben gisteren uit m’n Poang van zeven frank gevallen. Dat ging zo. Ik kwam thuis van m’n werk, zoals gewoonlijk rond de klok van tien, en m’n lief schakelde de tv aan. Op het scherm tekende zich de tussentijdse score van Spanje tegen Tunesië af. Er was vijftig minuten of zo gespeeld en het stond één nul voor de Tunesiërs. Ik onstak me daar toch in een spaanse koleire! Ik vloekte dat horen en zien verging.

Mijn reactie was heeltergans normaal. Vergeet niet dat ik maar liefst tien Euro heb uitstaan op Spanje om wereldkampioen te worden. U zult zeggen: tien Euro, wat is tien Euro? Ik antwoord u: nog altijd vijf meer dan vijf Euro, een bedrag dat ik beter had ingezet. Daarbij, weet u wel hoe lang ik moet werken om tien Euro te verdienen? Nee? Ik ook niet. Mocht iemand het wel weten gelieve mij te e-mailen.

Feit was dat Spanje achterstond. Ik brulde naar m’n steun en toeverlaat dat zij mij in gestrekte draf de fles tequila moest brengen, én een gesneden citroen op kamertemperatuur én het kruidenzout. "Of nee," zei ik, "doe mij maar het vlugzout voor het geval er een appelflauwte zit aan te komen". Algauw kreeg ik de gevraagde waren die m’n engel naast mij op het salontafeltje achterliet. Snel plantte zij een kusje op m’n lippen en vroeg of ik in orde was. "Jaja" knikte ik. "Echt?" drong zij aan. "Echt" beaamde ik en wachtte vol ongeduld tot zij plaats zou ruimen en ik de tv weer kon zien. Somtijds ben ik bang belangrijke fases van een voetbalmatch te missen terwijl ik aan m’n relatie werk.

Zo bleek ook gisteren. Spanje had een corner afgedwongen. Was dat alles? Ik wendde m’n blik af, nam de fles ter hand, ontschroefde de dop en schonk mezelf een neutje in. Ik nam vervolgens de bus zout en strooide kwistig op m’n hand, likte als een hond, hief het glaasje tequila hoog en zette het aan m’n lippen. Olé! Kort nadat ik had gedronken scoorde goeie, ouwe Raoul de gelijkmaker. Ik keek naar de tequila, ik keek naar mijn lief, ik keek naar m’n plat tv-scherm en ik kon niet anders dan glimlachen. Ik dacht: hoppediehop hophophop, het helpt. En ik schonk me gelijk een tweede glaasje in. Ik herhaalde de handelingen, met dat verschil dat ik niet meer wist wat eerst moest: was het eerst de tequila en dan de citroen of andersom? Ik liet het niet aan m’n hart komen en modderde maar wat aan. Ik volgde m’n buik. Die was lekker warm vanbinnen. Ik schonk een tweede glaasje in. Ik nipte eraan en ja hoor, het hielp alweer. Fabregas gaf gelijk een scheet gas bij en stuurde Torres diep. De Ferre liet de kans niet liggen en scoorde de tweede treffer. Ik zette een mexican wave in vanuit m’n Poang van zeven frank. M’n schat wipte uit de sofa, geeuwde verveeld en zei: "Ik ga slapen" "Olé!" riep ik niet al té enthousiast uit, geloof ik. Op het einde van de match schonk ik m’n derde en laatste tequila in en Spanje kreeg een penalty zodra ik eraan had gesloeberd. Dat kon geen toeval meer zijn.

En zo viel ik ten langen leste uit m’n Poang. Dat was volledig de schuld van Aragonés. De opperspanjool had potdomme veel vroeger de reserves van de bank moeten halen! Dan was ik niet zo zat als een fooraap geweest.

Eerder op de dag hadden de mannen van Blochin de Saudi’s een poepje laten ruiken. Ik had ’s ochtends nog aan m’n lief verteld dat de Arabieren niet goed bezig waren. De Gazet van Antwerpen berichtte over hun levenswijze: seks en alcohol zijn voor de Mekkamannen taboe. "Niet koosjer" verzekerde ik m’n engel terwijl ik m’n hoofd als een rasechte spast heen en weer schudde "helemaal niet zelfs. Van zo’n streng regime word je helemaal fucked up im Kopf. Hun onderste buizen raken verstopt en eventjes relaxen met een borrel is uit den boze. Nee, die ploeg zal het niet ver schoppen." En inderdaad, mijn woorden waren nog niet koud of daar gingen de Arabieren met vier tegen nul de boot in tegen Oekraïene.

Nog eerder op de dag won een saaie Zwitserse ploeg van een tintelend Togo met twee nul. Frei bevrijdde z’n natie met de eerste en Tranquillo B. stelde de klokkenmakers helemaal gerust met een tweede treffer. Nee, ik kan geen drogere mopjes verzinnen.

Excuseert u mij? Ik ga een litertje water drinken.

11:34 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

tof Hallo GDB-twee, goed zo!
Hartelijke groeten uit Niedersachsen

Gepost door: sebastian | 20-06-06

zo stem met alle plezier aan jullie gegeven,
hartelijke groeten

Gepost door: sebastian | 20-06-06

Hup Hup GDB Hup.

Gepost door: Max J. Molovich | 20-06-06

De commentaren zijn gesloten.