23-06-06

Voorspelbaar

Mijn lief zat op mij en ik was naar het voetbal aan het kijken. "Kan je alles goed zien?" vroeg zij en wiebelde met haar tetjes al heen en al weer. "Ik mag niet klagen" antwoordde ik en even later maakte ik een doelpunt. Dat hadden de Italianen ook gedaan maar dan op het veld voor de ogen van ettelijke duizenden toeschouwers (de vetzakken).

Italië stond één nul voor en de wedstrijd was over en out. De Tsjechen wilden zich niet bij dit keiharde feit neerleggen en bleven dribbelen en passen en aanvallen alsof zij nog met elf op het veld stonden. Terwijl Polak toch een rode kaart had gekregen en Tsjechië één helft met tien verder moest. Trainer Bruckner wisselde zelfs spelers maar echt geloven in een ommekeer deed hij zo te zien ook niet meer. Van z’n gezicht las ik de berusting van heelder voetbalnaties af die op achterstand waren gekomen tegen de hemelsblauwen en tevergeefs gestreden hadden. Italië counterde koelbloedig en maakte Tsjechië helemaal af. Zo voorspelbaar allemaal.

Ik mompelde: "Voorspelbaar" en keek dromerig naar de tepels van m’n lief. "Ben ik voorspelbaar?" vroeg m’n engel met een beteuterd gezicht. "Helemaal niet" antwoordde ik "ik ben voorspelbaar. Ik kijk elke dag voetbal. Elke dag. Het wordt tijd dat de finale gespeeld wordt, vind je niet?" En zij knikte heftig van ja en zei dat zij mijn commentaren wel leuk vond. "Italië – Tsjechië is zo voorspelbaar" zei ik hoofdschuddend "zo voorspelbaar"

Onvoorspelbaar daarentegen was de kwalificatie van Ghana. Dat won van de Verenigde Staten met twee tegen één. Als beloning mogen de Afrikanen Brazilië partij geven. De goddelijke kanaries blikten de Japanners met vier tegen één in. Eén helft kon Japan de schijn hoog houden maar dan brak de veer. De heropstanding van Ronaldo mag gerust een half mirakel worden genoemd. Eén knie kan de wonderboy nog gebruiken en toch scoorde hij twee doelpunten. Hoedje af voor de prestatie van dikke vette Ro.

Wat getypt over de prestatie van de Aussies? Guus Hiddinck heeft opnieuw het onmogelijke mogelijk gemaakt. Nadat hij vier jaar geleden Zuid-Korea op de toppen van de tenen liet voetballen loodste hij deze keer Australië naar de tweede ronde. Kangoeroeland bekampte de Kroaten die enkel twee keer konden scoren door het geklungel van de Australische keeper. Wat was me dat een vliegenvanger! Z’n optreden mag met recht en rede als het schlemieligste van dit wk worden bestempeld.

11:45 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.