24-06-06

Vermoeiend

Wat is het wk vermoeiend! Altijd maar weer dat gedraaf op die velden. En wat levert het op in het geval van Togo en Zuid-Korea? Nougaballen. "Mogen meedoen alleen is prachtig, toch?" hoor ik Jack van Gelder al uitroepen. Nou, nee, Dzjèk, dat is het niet. Meedoen heeft enkel zin als je kans maakt om door te stoten. En kom niet aandraven met de Olympische gedachte of ik duw effe dat megakarafje van jou in jouw bepoederde nichtenreet. Okay, Dzjèk?

De perikelen rond de trainer van Togo, de heer ‘Should I stay or should I go’ Pfister, maakten van dat land de risée van de wereldbeker. Er was van structuur geen sprake, er viel geen lijn in hun spel te herkennen en de fifa moest zich voor de spelerspremies garant stellen. Togo pakte logischerwijs geen enkel punt. Het is dan ook een kutvoetballand. Laten we met z’n allen een mexican wave inzetten omdat die nitwits alvast uitgeschakeld zijn.

Zuid-Korea was een ander paar mouwen. Dick staat er aan het roer. De van de pot gerukte Koreaanse pers verwachtte niet minder dan een mirakel van de Nederlander. Hij moest met de Aziaten beter presteren dan vier jaar geleden en dat betekende niets minder dan de finale. In hun eerste wedstrijd geraakten zij nog met de hakken over de sloot tegen Togo. Daarna behaalden de Rode Duivels met de grootste moeite ter wereld een gelijkspel tegen de Fransen door een gelukstreffer in de slotseconden. De Koreanen hadden dus vier punten uit twee wedstrijden. Restte enkel Zwitserland maar dat varkentje ging Dickie wel even wassen.

Niet dus. Want Zwitserland is een degelijk land. Zwitsers zijn even onverzettelijk als hun bergen. De Zwitsers hebben Sabena op de fles laten gaan omdat het moest en spaarden daarbij niemand. Voorts bouwen zij klokken die koeken. Zwart geld bulkt er uit de kluizen. Zwitsers spreken raar, hebben gaten waar wat kaas rond zweeft en hebben de Turken uit Duitsland weggehouden. Zwitserland is een gevaarlijke outsider.

O ja, Spanje en Oekraïne moesten gisteren ook opdraven. Enkel Oekraïne hield het iet of wat spannend want Tunesië mocht niet van hen winnen. De match Spanje tegen Saudi Arabië was er één zonder inzet. In een rotmatch versloegen de oostblokkers Tunesië dankzij een onterecht toegekende penalty. Shevchenko struikelde over z’n eigen been, kreeg de elfmeter toegekend en trapte hem er nog in ook. Dan kon hij plots wel op de been blijven, de kwartel.

Tjonge, wat was het wk alweer vermoeiend. Met al dat gedraaf altijd.

13:52 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.