25-06-06

Braadworstsamba

Duitsland moet en zal de finale bereiken. Het brengt heel erg atypisch fris, monter, sprankelend en aanvallend voetbal. Duitsland speelt op z’n Hollands en Holland speelt op z’n Duits. Het is de omgekeerde wereld.

Zweden bood zwak tegenstand, als tegenstand het juiste woord is. De einduitslag stond namelijk na veertien minuten al op het bord: twee nul, twee keer Podolski. Zweden kon de Ikeameubelen niet redden. Het ging roemloos ten onder. Duitsland voetbalde groots onder leiding van een fenomenale Michael Ballack die dirigeerde en lustig de passes in het rond strooide. Ettelijke keren trachtte hij vanop afstand de score aan te dikken maar telkenmale stond de Zweedse goalie in de weg.

De scandinaviërs hadden nochtans terug in de wedstrijd kunnen komen. In de tweede helft floot de scheids een penalty in hun voordeel. Maar de unieke kans ging verloren, Henrik Larsson schoot torenhoog over. Voor Larsson de elfmeter trapte achtte de Zweedse trainer het nodig een speler te wisselen. Vreemd. Het vertraagde de gang van zaken en verhoogde de spanning alleen maar.

’s Avonds kreeg Argentinië Mexico voorgeschoteld. Velen dachten dat Mexico een hapklare brok zou zijn voor de titelkandidaten maar het draaide behoorlijk anders uit. Mexico speelde het spelletje onbevangen en trok vrank en vrij ten aanval. Hun kapitein Marquez scoorde het eerste doelpunt. Kort daarna maakte Borgetti een eigen doelpunt.

Kort voor de rust kreeg Heinze de bal van de keeper in de voet gespeeld. De bal huppelde echter lustig verder, recht in de voeten van een Mexicaan die eieren voor z’n geld koos en recht naar doel spurtte. Heinze trachtte direct z’n fout te herstellen en vloerde daarbij z’n tegenstander. Rood dacht iedereen want Heinze was de laatste man en de doorgebroken Mexicaan had vrije baan naar doel. Niets van, gebaarde de ref en wees op Ayala aan de andere kant van het veld, die nooit of te nimmer nog aan de bal had kunnen komen. Heinze kreeg slechts geel, de Argentijnen mochten verder aanmodderen tot de verlengingen uitbraken. Daarin scoorde de Argentijn met de Mexicaanse naam Rodriguez een magnifieke wereldgoal (bal doodmaken met de borst en direct op de slof, recht in de winkelhaak).

Het wk is niet eerlijk. Argentinië en Duitsland zijn groot en Mexico en Zweden zijn klein.

En Riquelme is de snoopy van het voetbal (You know what? I’m happy)

11:26 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hoe Hoe is het met uw lief haar tetjes? wiebelen ze nog al heen en al weer ?

Gepost door: Tettezot | 25-06-06

De commentaren zijn gesloten.