30-06-06

Minibal te Bratwursthill

Vandaag is het weer ballen in Bratwursthill.

De gastheren gaan, pin op de helm, in de clinch met de dribbelzieke pampaboys. Als dat geen zinderend spektakel oplevert dan zal het vast een oervervelende, doodsaaie wedstrijd worden die geheid op nul nul eindigt. Waarna de noodzakelijke verlengingen zullen uitbreken waarin iedereen zo verrekte moe zal rondsletsen dat niemand meer de energie zal kunnen opbrengen om te scoren. En daarna zal één der keepers de hoofdrol opeisen in de anticlimax die het nemen van strafschoppen toch altijd is. Strafschoppen nemen om een match op leven en dood te beslissen: het is altijd kut met peren, met name dan voor de verliezende partij.

Vermits de kans dus groot is dat de goalies heute Abend een wichtige rol spielen is het misschien raadzaam de twee in de schijnwerpers te plaatsen.

De Argentijnen hebben Roberto ‘Pato’ Abondanzierri in het doel. Hij draagt z’n antisliphandschoenen met verve en kijkt net zo droevig uit zijn ogen als de grote patron Riquelme. In die zin is de ploeg van de snoopygezichten echt op elkaar ingespeeld. In vier wedstrijden kreeg de één meter vijfentachtig lange pijpajuin twee doelpunten te slikken. Niet veel als je het mij vraagt en nog steeds niet veel als je het mij niet vraagt. Statistieken liegen nooit.

Over naar de Teutonen: daar verdedigt Jens Lehmann het doel. Jens weegt één kilo meer dan z’n Argentijnse tegenhanger maar hij is toevallig vijf centimeter langer. Dat is een detail die het verschil kan uitmaken indien de match op strafschoppen eindigt. Mocht Lehmann in het heetst van de strijd een been verliezen of z’n hoofd of de pedalen of in het ergste geval alle drie tegelijk, dan houden de Duitsers een klassebak achter de hand: Oliver Kahn. Der Olli weegt zevenentachtig kilogram voor één meter achtentachtig en eet kleine kinderen met ketchup als ontbijt.

Op het einde van de dag, als elke Duitser op een preuthaar na zo teut als tien zal zijn, zal Italië zich een weg naar de halve finale trachten te wroeten. Daarvoor moeten de hemelsblauwen het stugge Oekraïne uitschakelen. Dat wordt nog een hele klus. Wellicht wordt het een match met voetbal voor en nog meer van hetzelfde na de pauze want verlengingen vallen geenszins uit te sluiten. Strafschoppen zullen wellicht ook in deze match het harde oordeel vellen.

Ik voorspel dat de voornaamste rollen hier niet voor de doelmannen zullen zijn weggelegd. Buffon en Shovkovski zijn weliswaar niet de eerste de besten maar een hoofdrol zullen niet zij maar de elfmeterspecialisten opeisen. Noem het intuïtie. En voetbalkennis natuurlijk.

Kijk, Italianen zijn meesters in de koelbloedigheid. Ik zie Totti geen penalty missen. Gattuso ook niet, met die pitbullsmoel van hem, die pure, onvervalste onverzettelijkheid uitstraalt. Virtuoos Pirlo zal er evenmin naast trappen met dat esthetisch wapperend voetje van hem. Misschien missen Camoranesi of Perrotta. Je weet het nooit, elfmetertrappen blijft een loterij. Maar veel geld zou ik er toch niet op verwedden.

Wie kan Oekraïne daartegen over stellen? De eeuwige Shevchenko die verklaart dat hij opnieuw een penalty zal nemen indien nodig, ook al miste hij de laatste keer tegen Zwitserland? Nee, geef mij liever de jonge lefgozer Milevski, een magnifiek spelertje met wie je gerust naar gelijk welke oorlog kan trekken. Ik heb in een eerder stukje al de loftrompet over het dribbelwonder gestoken. Milevski kan zo koelbloedig en met zo’n hoge graad aan je m’en foutisme een strafschop omzetten dat hij zich direct tot Italiaan kan laten naturaliseren. Voor het overige is het huilen met de pet op als je de Oekraïners onder de loep neemt. Neem Tymoschuk: harde werker maar doet het in zijn broek als hij nog maar aan de kalkstip denkt. Neem Rebrov: een woelwater maar een rasechte zenuwpees. Neem Voronin: een klassespeler maar ondervindt last van een dijbeenblessure en dan is het trappen van een elfmeter er effie teveel aan. Trainer Blokhin heeft verklaard dat Oekraïne als één blok zal spelen. Hij is het aan zijn naam verplicht.

Bah, m’n mop is even flauw als het voetbal dat wij zullen te zien krijgen.

10:57 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hey! Jij moest waarzegger worden!! Het werden penalties en Lehamnn werd de held!! proficiat... wat voorspel je voor de halve finale?
Hartelijke groeten uit Niedersachsen

Gepost door: sebastian | 30-06-06

De commentaren zijn gesloten.