01-07-06

Winduil

Engeland doet het in zijn broek voor de troepen van Scolari. Dat kan je merken niet enkel aan spelersuitspraken die tjokvol bluf staan maar ook aan de koppen van The Sun. Lampard en Rooney blaten wat peptalk terwijl achter alle windblazerij in wezen een bang hart schuil gaat. Heeft Blatter immers Engeland niet terecht voor het povere spel door de mangel gehaald? Wees maar zeker dat de Engelse vedetten duivels goed beseffen dat zij tot nu toe niet het vereiste niveau hebben laten zien dat nodig is om wereldkampioen te worden. The Sun wil het elftal dan weer tot grootse daden aanzetten met titels als: "Your country needs Roo" boven de foto van Wayne Rooney.

Portugal mist twee van zijn sterkhouders: Deco en Ronaldo. Daardoor verschijnt het sowieso verzwakt aan de aftrap. Hoewel de afwezigheid van twee kernspelers moeilijk op te vangen valt houdt Scolari met Tiago en Simao goede alternatieven achter de hand. Of Portugal voorbij Engeland geraakt zal in hoge mate van de prestatie van de wisselspelers afhangen. Mijn vermoeden is dat ons een zeer spannende match te wachten staat. Voor hetzelfde geld vallen wij echter massaal in slaap omdat Becks en z’n maten zo saai spelen dat zelfs de wormen onder de graszoden heel erg comateus worden. Als dat zo is hoop ik op een niet al te lange tuk. Liefst zou ik even voor 21 uur wakker worden.

Dan geven Brazilië en Frankrijk elkaar namelijk partij. Het zou best een leuke match kunnen worden maar niet echt. Op basis van wat beiden tot nu toe getoond hebben verwacht ik niets dan saaie passes, breedspelerij en geen panfluitje torinstinct. Eigenlijk kan ik beter blijven slapen maar dan lig ik ’s nachts te woelen. Het is ook altijd wat. Terug naar het voetbal nu. Zidane zal naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste match shotten. Is dat niet zo, dan ligt Brazilië eruit en hebben wij voor de laatste keer Ronaldo aan het werk gezien op een wk. Hoe wij het ook draaien of keren: een superster verdwijnt uit het tornooi vandaag.

Na de match zal ik tranen met tuiten huilen. Als ik het niet vergeet. En als ik net geen uiltje aan het knappen ben.

12:15 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.