03-07-06

Cristianobad

Ik stond om half zes op. Dat was ik niet gewend. Normaal slaap ik een gat in de dag. Maar deze ochtend moest ik opstaan omdat ik niet comfortabel lag. Meer zelfs: ik lag heeltergans ongemakkelijk.

Steunend en kreunend kwam ik uit bad overeind, als was ik Luis Figo die net een elleboogje had gegeten. Ik geeuwde en wreef met beide handen over mijn onderrug. M’n rug was nat, evenals m’n kont, benen, voeten en tenen. Vocht tussen de tenen kan lelijke schimmel veroorzaken dus ging ik naarstig op zoek naar een handdoek. Ik vond er één in de commode in de slaapkamer. Ik begon ijverig m’n tenen droog te wrijven terwijl m’n natte poep als een cornervlagje de lucht in stak.

M’n schat werd van mijn ochtendlijk gedoe wakker. Haar slaap is nooit diep. Zij rekte haar mooie, blote lijf. Haar borsten waren de twee meest perfecte voetballen die ik ooit had mogen aanschouwen. Ik riep intuïtief uit: "Ha! Wie we daar hebben! M’n Duitslandsupporterke!"

"Grmpff" antwoordde zij en draaide zich op haar rechterzijde.

"Het spijt me van deze nacht, baby"

"Dat zal wel"

"Ik kan daar niets aan doen"

"Kan je wel"

"Kan ik niet"

"Stop met het op de voet volgen van het voetbal. Dan ben je in geen tijd van die rare verslaving af."

"Maar sjoekeloeken! Honey Bunnieke! Schat van mijn gat! De volgende keer dat het nog eens wereldkampioenschappen zijn is in 2010! 2010! Wiens hoofd zal er dan pijn doen?"

Zij ging op haar rug liggen en zuchtte diep. "Je bent de enige man die ik ken die afkickverschijnselen vertoont als hij twee dagen geen voetbalmatch te zien krijgt op tv, weet je dat?"

Ik boog het hoofd. Dat was makkelijk zat. Ik stond toch met m’n kont omhoog m’n tenen aan het afdrogen. Voetschimmel, weet je wel? Voor je het weet zit je met een halve tumor op je poot en kan je de bal niet meer met gevoel voorzetten. En wat dan? Stoppen met ballen?  Dacht het niet! 

"Afkicken? Ik? Gewoon omdat ik de nacht in bad heb doorgebracht?"

Haar bovenlichaam vormde plots een hoek van negentig graden met de matras. O, wat was m'n engel rap!  Haar snelheid deed me denken aan Odonkor; tjonge, die z'n spurt mocht er best wezen.  Precies Roberto Carlos in zijn jonge jaren.  "Ja, meneerke GDB! Gewoon gewoon omdat je de nacht in bad hebt doorgebracht! Vind je jezelf normaal? Zoals je in het midden van de nacht badend in het zweet wakker schrok? Zoals je druk gesticulerend naar het voeteneinde kroop op handen en voeten en tierde: "Ik sla je op je vieze jeannollensmoel, Cristiano! Ik timmer die infantiele rotklep van jou voor eens en voor altijd dicht. Hoor je, Ronaldo?" Je had jezelf in de spiegel moeten zien! Ik verzeker jou: GDB is geen plaatje als ie pissig is. Ik schrok zo hard dat ik bijna m’n tampon verloor."

"Maar daarom heb ik in bad geslapen, honnepon, om jouw nachtrust niet meer te verstoren. En ook om de talrijke zweetdruppels op te vangen natuurlijk."

"En dat appricieer ik. Net zoals ik het zou waarderen mocht je mij nu met rust laten. Laat mij maffen."

"Ok, ok. Schat?"

"Wat?"

"Mag ik de halve finales en de finale en de troostfinale nog op tv volgen? Vier matchkes resteren er enkel slechts nur en dan is het voor vier jaar gedaan."

"Jaja, is allang goed. Vervelende freak."

"Dank je, schat, dank je. Je bent de beste. Echt. En de liefste. En de knapste. En de aardigste. En de knuffeligste vrouw in dit melkwegstelsel."

"Waarschijnlijk ook de wakkerste. Wil je me nu alsjeblief alsjeblief wat slaap gunnen? Als dat enigszins mogelijk is?"

"Of course. Wilkommen zum Planet Fussball, sugar."

"WAT?"

"Grapje. Slaap wel, honingraatje."

22:04 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.