04-07-06

Bratwurst versus Spaghetti

Duitsland – Italië wordt straks gespeeld.

Het wordt vast een match die zo slecht is dat wij weer met z’n allen in slaap zullen vallen voor de buis. Tenzij je in groep kijkt natuurlijk. In dat geval val je niet in slaap maar word je straal bezopen. "Allez" zal je na afloop lallen "ik word anders nooit rap zat. ’t Zal de warmte zijn zeker?" En de rest zal instemmend knikken, ’t is te zeggen de enkeling die jouw vraag zal opgevangen hebben.

Ik voorspel dat de wedstrijd staat of valt met de verdedigingen. Ik hoop dat één der bolwerken door een vroeg gescoord doelpunt openbarst zoals een overrijpe furunkel. Hoe langer de verdedigingen zullen standhouden, hoe saaier de match wordt.

Laat mij de verdedigingen van de twee landen eens nader bestuderen.

De Duitsers starten volgens Bild met Friedrich, Mertesacker, Metzelder en Lahm. Valt niets op aan te merken. Lahm: Speedy Gonzalez. Friedrich: sober. Mertesacker: klotenaam. Metzelder: potent.

De Italianen starten met een voor mij onbekende verdediging. Ik wilde het op internet opzoeken maar de tijd ontbreekt (ik wil voor geen geld ter wereld de aftrap missen). Vermoedelijk posteren de Italianen Materazzi, Zambrotta, Cannavaro en Grosso achteraan. Mocht Nesta mogen opdraven van bij het begin dan zijn de hemelsblauwen op voorhand kansloos. Waarom weet ik niet. Noem het een ingeving. Even de rest van de achterhoede nader bekijken: Materazzi: harde jongen. Zambrotta: tacticus en kilometervreter. Cannavaro: technicus. Grosso: durver.

Welke les trek ik uit de bestudering van de twee verdedigingen? Dat zij aan elkaar gewaagd zijn. Meer dan één doelpunt zal winst en verlies waarschijnlijk niet scheiden. Moet ik toch een overwinnaar aanduiden is dat Duitsland. Omdat het georganiseerder en gestructureerder speelt dan de Italianen.

20:57 Gepost door Geert De Busschere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik keek alleen (als vrouw kan dat tellen denk ik zo), en over een ding had je gelijk: grosso is een durver! Zo zonder verpinken schieten... Straf, en schoon erin gedraaid zoals ze zeggen! Mij maakte het echt niet uit wie er nu won, la squadra of de Mannschaft... Ik moet alleen bekennen dat toen del pierro die tweede binnen schoot ik heel verontwaardigd 'jawadde' heb geroepen...
Voetbal, het is me wat!

Gepost door: ac | 04-07-06

De commentaren zijn gesloten.